Megjelenések

Slayers Revolution

Cím: Slayers Revolution
Angol cím: -
Japán cím: スレイヤーズ
Egyéb cím(ek): Slayers 4th Season, Slayers 4th Series, Slayers (TV 2008)
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 13
Szezon: 2008 - Nyár
Típus: TV
Besorolás: PG-13 - Teens 13 or older
Forrás: Light novel
Értékelés: 10/7.26
Studió: [J.C.Staff]
Producer: -
Kiadó: [Funimation], [NYAV Post]
Téma: -
Műfaj: [Action], [Adventure], [Comedy], [Fantasy]
Egyéb Műfaj: -
Explicit Műfaj: -
Fordította: [AnimeAddicts], [Szinkronos]

Leírás:

11 évvel a Slayers Try befejezése után Lina Inverse és csapata visszatért, immár szélesvásznon, HDTV minőségben, így ismét Slayers-t nézhetnek a japán gyerekek a tévében, akiknek talán még szüleik is gyerekek voltak, mikor a nagyszájú boszi először debütált.

Az új sorozat, a Revolution a Try befejezése után folytatja a történetet. Pontosan nem tudni mennyivel, de hónapok, legfeljebb 1-2 év telhetett el. Az előző sorozat főgonosza ellen folytatott ádáz csatában Gourry nagy bánatára kedvenc fegyvere, a Fénykard is nagy szerepet játszott, melyet végül el is vesztett. Így most fegyvertelenül, ócska kardokkal próbálja meg pótolni drágaságát, de azok sorra adják meg magukat a túlzott igénybevétel miatt. Éppen ezért Lina és Gourry a világot járja egy megfelelő kard után és eközben csak úgy mellékesen minden banditát és kalózt megvámolnak, aki csak az útjukba kerül. A sorozat legelején is épp ezen hobbijuknak hódolnak, mikor is befut Zel és Amelia is minden különösebb ok nélkül. Lináról kiderül, hogy bűnöző, bűne, hogy ő Lina Inverze, így a letartóztatás elől menekülnie kell. Felbukkan menet közben egy új szereplő is, akiről egyelőre nem tudni semmit, csak annyit, hogy röhelyesen néz ki és keni vágja a Dragon Slave-t, amit nem rest Lináékra küldeni. Hogy ebben az évadban milyen kalandok várnak Lináékra, azt még nem lehet tudni, de a sorozat igen jól indult, így nem kétlem, hogy a Revolution is hozni fogja a "Slayers-ös" színvonalat.

Ami a technikai megvalósítást illeti, a HDTV véleményem szerint igen jót tett a sorozatnak (Linának biztos azért lett mégnagyobb arca ebben a sorozatban, mert most 1280 pixelt kapott a korábbi 640 helyett). A varázslatok számítógépes rásegítést kaptak, ezáltal sokkal nagyobbat "ütnek", és a karakterdizájn is változott kicsit. Az új sorozatban a szereplők kinézete inkább a Premium-éhoz hasonlít, mint a korábbi sorozatokéhoz, ami szerintem ismét pozitív változás, mert nekem az sokkal jobban tetszett. A zenék nem rosszak, ismét "Lina" énekli az op/end-et, a részek alatt hallott zenék pedig a megszokott "Slayers-ös" dallamok. Összességében az új sorozat méltó folytatása a korábbiaknak és a fanoknak kötelezően ajánlott. A többieknek meg... hát nekik is!

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 5 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 6
Jellenlegi verzió: 6.1.6